Hrvatsko veslačko prvenstvo

Protekli vikend na jezeru Jarun  u Zagrebu održalo se 33. Hrvatsko veslačko prvenstvo za kadete i juniore. U skoro idealnim uvjetima naš klub zastupalo je 20 veslača i veslačica u 7 disciplina. Na Jarun smo stigli u popodnevnim satima u četvrtak, gdje smo odradili prvi trening i pripremili čamce za  utrke.

Možemo istaknuti da smo ostvarenim rezultatima više nego zadovoljni, iako moramo priznati da smo ih očekivali obzirom na rezultate koje su veslači pokazali na pripremama i nedavnom održanoj međunarodnoj regati „Jumbo“ u Zagrebu, koja je zapravo provjera prije prvenstva Hrvatske. Moramo istaknuti da se već osmu godinu zaredom vraćamo sa medaljama iz Zagreba. Na našim službenim Facebook stranicama Kluba smo prenosili dio atmosfere iz našeg kampa, utrka i dodjela medalja i pehara.

Osvrnut ćemo se na nastupajuće posade redom:

Četverac bez kormilara mlađih juniora – Antun Vugdelija, Frane Vugdelija, Borna Brečić i Josip Volarević. Oni nažalost nisu prošli do finala ali su borbenošću i izvrsno odveslanom utrkom zadovoljili naše kriterije.

Četverac na pariće mlađih juniorki – Lucija Boras, Anja Pokrajac, Dora Zvonić i Gabriela Bubalo također nije uspio proći do finala, ali su cure u vrlo jakoj konkurenciji uspjele doći do 1. mjesta u B finalu te su tako sedmoplasirane u ukupnom poretku uz izvrsno izveslane utrke.

Četverac bez kormilara starijih juniora – Gabrijel Gluščević, Toni Milan, Noa Bebić i Marin Plećaš je nadmašio naša očekivanja i plasirao se na izvrsno četvrto mjesto u vrlo jakoj konkurenciji reprezentativnih posada.

Četverac na pariće starijih kadetkinja – Laura Mijić, Lara Volarević, Ema Bebić i Maris Gluščević je ostvarila ponovo zavidan rezultat osvajanjem brončane medalje, odnosno 3. mjesta kao i prošle godine.

Samac starijih kadetkinja – Tonka Talajić. Njoj je ovo bilo prvo pojavljivanje na Jarunu i prikupljanje iskustva za budućnost gdje smo sigurni da može napraviti puno više.

Samac starijih kadeta – Roko Mijić. Sigurno kroz kvalifikacije, pa polufinale i zaključno  je osvojio brončanu medalje, čime je definitivno ispunio naša očekivanja. Konkurencija u toj disciplini je uvijek velika i zato je ovo vrlo dobar rezultat.

Dvojac na pariće mlađih kadeta – Luka Rajič i Marin Raič su fenomenalnom utrkom od početka do kraja opravdali naša očekivanja i osvojili zlatnu medalju,  iako je noć prije utrke Luka imao virozu i povišenu temperaturu. Novi prvaci Hrvatske sa medaljama i peharom tako imaju dodatan motiv za trening.  Momci svaka čast. Sa veslačima su bili: Davor Gnječ, Matko Delija, Slobodan Medak, Ivan Puljić i Antonio Crnčević.

Vrhunac sezone je ovime gotov te se sad okrećemo završetku natjecanja u Mini kupu Veslačkog gdje smo za sada vodeći u poretku saveza Dalmacije. Predstoji nam domaća regata u kraljevskoj disciplini „Neretva Open“, gdje će se ove godine pojaviti više posada nego protekle godine,  nakon čega slijede  utrkama osmeraca u Zadru i Vukovaru.

Napominjemo da se utrka osmeraca „Neretva open 2023“ održava  15. 07. 2023. s početkom u 09,00 sati na potezu od kraja šetališta 116. brigade do veslačkog kluba na Unki.

 

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.