Vukovarski maraton / Lake to lake regata na Rami

Protekli vikend bili  smo u  Vukovaru , a nakon toga boravili smo na Ramskom jezru u BiH. Hrvatski veslački klub „Vukovar“ 26. rujna 2020. godine bio je organizator i domaćin „17. Vukovarskog veslačkog maratona“ koji se vesla na stazi dugoj gotovo 36 kilometara od Vukovara do Iloka. Ova već tradicionalna manifestacija je najduža utrka osmeraca u Republici Hrvatskoj, a idejni začetnici maratona htjeli su kroz izuzetno tešku utrku veslača odati počast i pijetet svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu, uz posebni pijetet prema 32 člana kluba koji su svoje živote položili na oltar domovine. Veslali smo u kategoriji gradova i na kraju zauzeli treće mjesto.

3. listopada 2020. održana je osma veslačka regata “Lake to lake” na Ramskom jezeru. Ovogodišnje izdanje regate održalo se s nešto manjim brojem sudionika zbog pandemije Covid-19.

Također, u subotu, 3. listopada, drugi dio veslača i uprava Kluba ispratili su našeg Joška Sprčića na metkovskom groblju Sv. Ivana Nepomuka.

Sljedeću nedjelju, 11.10.2020. g., u Metkoviću, na regatnoj stazi rijeke Neretve uz šetalište 116. brigade uz posebne epidemiološke mjere, održat će se 32. Neretvanska regata.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.