5. KUP regata / Kaštela – Memorijal Ivan Jerčić

Danas je u Kaštel Kambelovcu održana 5. kup regata VSD-e na kojoj su sudjelovali svi veslački klubovi iz Dalmacije ali i VK Iktus iz Osijeka, HVK Vukovar i VK Rama iz BiH. Razlog tome je 20. obljetnica od osnutka veslačkog kluba Marina Kaštela, na čemu im posebno čestitamo.

Na iznimno teškim uvjetima za veslanje zbog visoke temperature i sparine već u jutarnjim satima natjecanja, Leonarda Krstičević i Aleksandra Boras u dvojcu na pariće – kadetkinje, osvojile su prvo mjesto u vrlo zanimljivoj utrci u kojoj su za protivnike osim dalmatinskih posada Biokova i Jelse imale i posade Iktusa i Vukovara.

Nikola Mijić u skifu za kadete osvojio je odlično drugo mjesto i pokazao da je njegova upornost i zainteresiranost na treninzima urodila plodom. Također, bitno je spomenuti da je on jedan od mlađih veslača u svojoj konkurenciji.

Nataša Šustić je bez problema osvojila prvo mjesto u samcu lakih seniorki i tako zaključila naš nastup na ovoj regati.
Nije loš bio nastup dvojca na pariće konkurenciji kadeta (Šime Popović / Luka Popović) koji su osvojili četvrto mjesto, ali izveslali vrlo lijepu tehničku utrku, i zaostali samo dvije sekunde iza trećeplasirane posade.

Nakon ove regate slijedi ljetna stanka na kup natjecanjima Veslačkog saveza Dalmacije. Također, napominjemo da se 17. 7. 2016. održava II. Međunarodna regata osmeraca – Neretva Open.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.