Uspješno proveden projekt “Green kayak”

Kao što je prethodno najavljeno, u subotu je proveden projekt “Green kayak”, financiran iz fondova Europske unije. Veslačice i veslači VK ‘Neretvanski gusar’ su zajedno s upravom Kluba i djelatnicima Hrvatskog kajakaškog saveza čistili obalu rijeke Neretve od Kluba do Kule Norinske. Ukupno je prikupljeno oko 30 velikih vreća smeća te dijelova krupnog otpada.

Također, tijekom vikenda Hrvatski kajakaški savez u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i našim Klubom proveo je pokaznu školu samogradnje kajak čamaca. Tijekom prezentacije prikazane su razne faze izrade natjecateljskog čamca od pripreme do završnog sklapanja gotovog proizvoda. Projekt je podržao i gradonačelnik grada Metkovića, gosp. Dalibor Milan.

Na kraju ovog projekta, posebno se zahvaljujemo medijima koji su nas pratili, svima koji su čistili obalu rijeke Neretve te caffe baru “Baccus” i mesnici “Begić”.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.