Jedan dan za čistu Neretvu

U subotu 8. listopada 2022. godine s početkom od 09,00 sati naš Klub u suradnji s Hrvatskim kajakaškim savezom provodi projekt „Green Kayak”, financiran iz EU fondova.

Projektom se želi osvijestiti važnost brige za okoliš kroz aktivno bavljenje sportom, posebno vodenim površinama koje su od iznimne važnosti za naš sport. Provode se akcije čišćenja obala rijeka u svim državama partnericama programa.  U akciju se osim veslačica i veslača uključuje i Uprava našeg Kluba te djelatnici Hrvatskog kajak saveza.

Također, tijekom vikenda Hrvatski kajakaški savez u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i našim Klubom  od 7. do 9. listopada provodi pokaznu školu samogradnje kajak čamaca. Tijekom prezentacije biti će prikazane razne faze izrade natjecateljskog čamca od pripreme do završnog sklapanja gotovog proizvoda. Cilj akcije je upoznavanje mladih s novim materijalima i tehnologijama u procesu izrade visokokvalitetnih čamaca pri čemu se koriste karbonska i kevlar vlakna i promjeni metode direktnog vakuumskog ubrizgavanja plastike u pripremljeni kalup.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.