Prvenstvo Hrvatske u veslanju 2020.

Na zagrebačkom Jarunu u vremenskom periodu od 10. do 13. rujna održano je Prvenstvo Hrvatske u veslanju. Prvenstvo se odvijalo pod posebnim epidemiološkim mjerama, a propisane mjere odnosile su se na ograničen krug kretanja sportaša, mjerenja temperature svim sportašima i trenerima prilikom ulaska u ograđeni prostor na glavnom ulazu. Mi smo u Zagreb stigli već u srijedu popodne, kako bismo obavili prvi trening i odmorili se za kvalifikacije koje su počele u četvrtak i koje su dobro prošle za skoro sve naše veslače. Prve naše finalne utrke imali smo u subotu, a jedina koja je svoje finale A veslala u nedjelju bila je Nataša Šustić. Ovo su ostvareni rezultati po posadama:

  • Gabriel i Matej Šiljeg u dvojcu na pariće u kategoriji kadeta B postali su prvaci Hrvatske. „Braća“ su svoj put do finala A odradila sigurno i čvrsto, i usudili bismo se reći da su skoro svi na Jarunu znali da će to tako i biti od samog njihovog dolaska.
  • Reina Bebić i Maris Gluščević u dvojcu na pariće u kategoriji kadetkinja B su osvojile srebrenu medalju. Cure se dobro snašle na jarunskoj stazi i finalnu trku su dobro odveslale, iako tek sakupljaju iskustvo.
  • Nataša Šustić je u samcu u kategoriji lakih seniorki na kraju osvojila broncu. Nataša je u Zagreb stigla sa bolovima u leđima, dva dana je prije utrke posjećivala fiziotarapeuta te je tijekom utrke imala velikih problema zbog toga, te je hrabro do kraja izveslala utrku i uzela medalju. Zbog toga smo jako zadovoljni njenim rezultatom.
  • Nikola Mijić i Toni Milan u dvojcu na pariće u kategoriji kadeta A su na kraju u finalu A u fotofinišu sa 24 stotinke izgubili broncu. Svoj put do finala A su odlično izveslali, no vrlo malo je falilo za medalju, ali možemo reći da smo jako ponosni na njih i da smo zadovoljni ovim razultatom.
  • Roko Mijić u skifu u kategoriji kadeta B je imao najuzbudljiviju utrku u finalu A gdje mu je baš kao i starijem bratu, bronca umakla za 20 ak stotinki. On je u polufinalnoj utrci imao najbolje vrijeme. Finalna utrka je bila jako dobra što se može vidjeti i na jednoj od fotografija u prilogu,  gdje su četiri čamca u cilj ušla unutar 63 stotinke. Roko i iduće godine vesla u istoj kategoriji tako da sa ovim iskustvom sigurno može biti favorit za medalju. Bravo za Roka!
  • Marin Plećaš i Željko Deak su u dvojcu bez u kategoriji mlađih juniora u finalu A osvojili 6 mjesto. Ulaskom u finale A oni su ispunili očekivanja kluba. Dodali bismo da im je za peto mjesto vrlo malo nedostajalo.
  • Ema Bebić u skifu, u kategoriji kadetkinja B, u finalu B osvojila je 3. mjesto. To je bio njen prvi nastup na Jarunu. Ona će sljedeće godine sigurno polučiti odličan rezultat obzirom da i sljedeće godine vesla u istoj kategoriji.
  • Četverac na pariće u sastavu Noa Bebić, Anton Rendulić, Gabrijel Gluščević i Antun Vugdelija u kategoriji kadeta B je nakon dobro odveslane utrke u kvalifikacijama nije prošao repasaž;
  • Frane Vugdelija u skifu u kategoriji kadeta B također nije prošao repasaž. Frane je ovaj put skupljao iskustvo, te mu je to prva utrka u skifu na Jarunu;
  • Ivan Obrvan i Ivan Bebić u dvojcu na pariće, u kategoriji kadeta B, nisu prošli repasaž.

Na kraju možemo biti zadovoljni sa ostvarenim rezultatima svih veslača ali i njihovim zalaganjima na pripremama za ovo prvenstvo. Naša tradicionalna neretvanska regata trebala bi se po rasporedu Hrvatskog veslačkog saveza održati u listopadu, ukoliko to dopuste epidemiološke mjere.

 

 

 

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.