PRVENSTVO HRVATSKE U VESLANJU ZA KADETE I JUNIORE

U Zagrebu je od 5. do 7. srpnja 2019. g. održano prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore. Na Jarun smo došli sa 5 posada.

Kvalifikacije su u petak počele odlično, sa dva prva mjesta Nikole Mijića u skifu (mlađi kadet) i gig-a mlađih kadeta s čime su osigurali direktan plasman u finale. U finalu A  možemo istaknuti odličnu utrku  gig-a mlađih kadeta u sastavu braće Vugdelija (Antun i Frane) i braće Šiljeg (Matej i Gabrijel), korm. Luka Popović, u kojoj su 4 prve posade ušle u cilj unutar 2 sekunde, a naši su za trećeplasiranim zaostali samo 73 stotinke.  U finalnoj utrci Nikola Mijić je dominirao od samog starta te po prvi put u njegovoj četverogodišnjoj veslačkoj karijeri (od čega 3 i pol godine u skifu) postao prvak Hrvatske.

Skifist Roko Brečić (mlađi junior) je u kvalifikacijama zauzeo 3. mjesto, a u finalu B je osvojio 4. mjesto. Možemo reći da smo zadovoljni s njegovim radom  i da ovakvim zalaganjem Roko može još puno napredovati i pokazati. Četverac na pariće (kadeti A) u sastavu Babić Martino, Gluščević Gabrijel, Obrvan Ivan i Plećaš Marin nisu prošli kvalifikacije kao ni Marin Deak u skifu.

Zaključno možemo konstatirati da smo na prvenstvu Hrvatske za seniore održanom u travnju i ovom za kadete i junire osvojili ukupno dvije zlatne medalje (Nikolina Šustić i Nikola Mijić). Dečke iz gig-a također treba zapamtiti za sljedeću godinu a četverac na pariće će sigurno odraditi bolje zimske pripreme. No, tu su i neki novi klinci koji će do sljedećeg prvenstva sigurno moći po prvi put pokazati što znaju, pogotovo u Dalmaciji.

U subotu se u na Neretvi održava V. Neretva Open – daljinska utrka osmeraca, stoga pozivamo sve ljubitelje veslanja da u subotu ujutro dođu na rivu kod mosta i pogledaju atraktivne utrke kraljevske discipline u veslanju, a ovaj put prijavilo se rekordan broj posada, čak njih 17.

 

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.