JUMBOVA REGATA U ZAGREBU

 

Protekli vikend u Zagrebu je održana 21. „Jumbo regata“, na kojoj je sudjelovalo je 30 klubova – 22 iz Hrvatske i 8 iz inozemstva. Na regati je nastupilo 515 posada s 1135 veslača. Ova međunarodna veslačka regata nastala je prije 21 godinu zahvaljujući naporima osnivača i dugogodišnjeg predsjednika veslačkog kluba „Jarun“ – gosp.  Julija Boroše-Jumba.

Naši veslači su ostvarili su sljedeće rezultate: Marin Plećaš u skifu (kadet A) osvojio je 5. mjesto u kvalifikacijama. Luka Popović u skifu (kadet A) je osvojio 4. mjesto u kvalifikacijama. Dvojac na pariće Luka Barišić/Marijan Filipović (juniori B) u kvalifikacijama su zauzeli 2. mjesto,  te se tako plasirali u B finale, gdje su osvojili 5. mjesto. Nikola Mijić odlično je odveslao svoju utrku u skifu i donio prvu medalju za klub osvojivši treće mjesto u konkurenciji kadeta B. Skifist Marko Kevo (junior B) u kvalifikacijama je zauzeo 5. mjesto  te na kraju u C finalu 6. mjesto. Nataša Šustić osvojila je dvije zlatne medalje u skifu, veslajući u konkurenciji seniorki i poslije veteranki. Nataša je također u dvojcu na pariće u mješovitoj posadi sa Matkom Delijom osvojila još jednu zlatnu medalju. Osmerac veterana u kombinaciji sa veslačima  Mornara osvojili su 4. mjesto (veslali su: Davor Gnječ, Matko Delija, Svebor Gluščević, Jurica Govorko, Vido Jeramaz, Marijo Bebić, Alen Jelić, Goran Rakocija, korm. Marin Plećaš). Mješovita posada veterana i veteranki naših veslača, veslača Mornara i Iktusa osvojili su 1. mjesto (Matko Delija, Svebor Gluščević, Vido Jeramaz, Marijo Bebić, Jurica Govorko, Nataša Šustić, Branka Murat, Anamarija Sanseović, Mirela Ižaković, korm. Marin Plećaš).

Jumbova regata bila je odlična provjera za  nadolezaće Hrvatsko veslačko prvenstvo za kadete i juniore, koji se održava 6. – 8. srpnja 2018. u Zagrebu.

Fotografije: Luka Popović (ngusar).

 

 

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.