Oliver Skov Jerković i juniori danskog Bagsvaerd-a u Metkoviću

“Ono što primiš od svoga oca, zapisano je u tebi i gdje god pođeš uvijek te vraća k njemu, a ako je slučajno otac iz Neretve, ta spona je još jača. Budući da imamo jake i sportske gene, pomješani sa srcem, rezultat je: barem europski, ako ne i svjetski prvak. Takav slučaj imamo u primjeru Olivera Skov Jerkovića. Oliver je rođen 7. travnja 2001. godine i sin je pokojnjeg Tede Jerkovića iz Metković i Lone Skov iz Danske. Počeo je veslati 2011. godine i od tada ima oborenih sedam svjetskih rekorda u indoor rowingu. Danski je i Nordijski šampion. Oliverov klub zove se Bagsvaerd roklub i jedan od najvećih veslačkih klubova u Danskoj. Juniori iz Bagsvaerd rokluba posjetili su ovih dana Veslački klub Neretvanski gusar u Metkoviću.” ( izvor: likemetković portal )

Danci su dva tjedna boravili u Metkoviću i obavili nekoliko treninga na Neretvi. Neslužbeno, sljedeće godine planiraju doći sa posadom osmerca na III Neretva open. Osim juniora ovog danskog kluba u Metkoviću su boravili i članovi uprave tog kluba. Jako su ih zanimale mogućnosti zimskih priprema na Neretvi, obzirom da je u to vrijeme voda u Danskoj zamrznuta, ali i sve aktivnosti našeg veslačkog kluba. Oliver je i prošle godine tijekom ljeta sam trenirao u našem klubu tijekom ljetnih praznika. Osim njegove upornosti i ljubavi za veslanje primjetili smo koliko je srdačan, nenametljiv i skroman. Hvala na posjeti, vidimo se i dogodine!

 

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.