DAMIR MARTIN (VK TREŠNJEVKA) DOBITNIK DRŽAVNE NAGRADE “FRANJO BUČAR” ZA 2015. GODINU

Veslač VK Trešnjevke  i reprezentativac Damir Martin dobitnik je državne nagrade za sport “Franjo Bučar” za 2015. godinu.  Osim Damira godišnju nagradu “Franjo Bučar” osvojili su Filip Hrgović, Leonard Pijetraj, Jurica Gizdić, dr. Vladimir Janković, Kristijan Vincetić, Frano Vićan, Ivo Karlović, Maša Martinović, Damir Erceg, Ronald Lopatny te Gimnastičko društvo Osijek – Žito. Nagradu za životno djelo posthumno je dobio vaterpolist Gojko Arneri, plivačica Đurđica Bjedov, kao i dugogodišnji novinar Janko Goleš. Svečana dodjela državnih nagrada za sport “Franjo Bučar” održat će se 25. studenoga 2015. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Državna nagrada za sport “Franjo Bučar”, koja je osnovana 1991. godine kao sljednica ‘majske nagrade fizičke kulture i republičke nagrade fizičke kulture’, najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj. Dodjeljuje se stručnim i javnim djelatnicima u području sporta, sportašima, pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju sportsku djelatnost te drugim pravnim i fizičkim osobama zaslužnim za razvoj sporta.

Damir je svojim rezultatima opravdao ovogodišnja očekivanja, i možemo slobodno reći da se svaki veslač u Republici Hrvatskoj ponosi što ćemo ga uz braću Sinković, sljedeće godine gledati na Olimpijskim igrama u Riju. U ime VK Neretvanski gusar čestitamo njemu, njegovoj obitelji i VK Trešnjevki na ovoj prestižnoj nagradi!

 

damir martin1354283310bucar

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.