Budapest cup regata

U subotu 21.3.2015. g.u Budimpešti na Dunavu održana je daljinska regata osmeraca na kojoj su nastupili i naši veterani. Na regatu smo došli sa pozivnicom, i ovo je prvi puta da naš klub na njoj sudjeluje. Na regati su nastupile 72 posade osmerca iz osam zemalja, i usprkos velikom broju posada možemo reći da je jako dobro organizirana i to je jedan od razloga zašto smo odlučili sudjelovati na njoj, obzirom da na ljeto predstoji i naša prva međunarodna regata osmeraca. Iskoristili smo priliku i razgovarali sa organizatorima, veslačima, sucima kako bi njihova iskustva prenijeli na naš predstojeći događaj. Također, dobili smo potvrdu dolaska još nekoliko posada iz Mađarske i Srbije, tako da je broj posada porastao. Osim navedenog, organizator nam je dopustio da na info pultu veslačkog saveza Mađarske podijelimo stotinjak flejera Turističke zajednice Metković koje smo ponjeli sa sobom.
Iako klub još ne posjeduje natjecateljski čamac, imali smo sreću da su nam naši prijatelji iz Zagreba posudili jedan karbonski osmerac kojeg su na prikolici doveli samo za nas iz Zagreba. Sama staza je bila obilježena kontrolnim punktovima, dužine 4500 metara, a start utrke je započeo iz jednog rukavca Dunava, u dužini od 2000 metara da bi se nakon toga ponovno spojio sa širokim Dunavom. To je bio zahtjevan posao za kormilara kojeg smo također posudili, a ona se zove Nagy Idilko iz Budimpešte. Osmerci su bili raspoređeni u 10 kategorija, te je naša posada imala 3 vrijeme u kategoriji Mastres C, a ukupno 27 vrijeme od 72 posade. Srebro nam je pobjeglo za 13 sekundi, zlato za 14 sekundi. Naslovnu fotografiju na kojoj je naša posada organizator je postavio za naslovnu fotografiju službenih Facebook stranica ove regate. Također,  worldrowing.com napisao je prigodan članak o ovoj velikoj regati osmeraca:

http://www.worldrowing.com/news/hungary-goes-racing

 

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.